HTML

irkálok

Miről szól a blogom...? Olvasd el és megtudod. Ha kihagyod sem vesztesz semmit.

Friss topikok

Linkblog

Bérkommandó

2011.02.26. 12:41 hétköznapi történetek

   Hallgatom, amint Rogán Antal magyarázza, hogy mit kell tennem ha a fizetésem kevesebb lett az új Szja törvény miatt. Nevezetesen azt várják a munkaadótól, hogy önként és dalolva egészítse ki azok bérét, akiket hátrányosan érintett az új adótörvény.

Ezek hülyék?!

Lehet szeretni vagy átkozni ezt a gazdasági rendszert amelyben élünk, de megvannak a maga törvényszerűségei. Az egyik az, hogy ha én vállalkozó vagyok (nem vagyok az), és bármilyen okból a vállalkozásom többletforráshoz jut, azt arra költöm amire akarom. Mert az a pénz az enyém! Fordíthatom fejlesztésre, vagy tartalékolhatom. Vihetem tőzsdére, vagy játékterembe. Hitelt törleszthetek belőle, piackutatást végezhetek, termelést bővíthetek, ingatlant vásárolhatok, bármit. Az az én pénzem.

Piacgazdaságban a vállalkozó olyankor eszközöl béremelést, ha a piac, a körülmények, azt kikényszerítik. Mert a munkaerőnek is van piaca. De ha egy meghirdetett állásra sokan jelentkeznek és mindannyian egyformán képzettek, akkor válogathatok. Akár úgy is, hogy azt fogom alkalmazni, aki a legalacsonyabb bérrel is beéri. Márpedig vállalkozóként egyik legfontosabb dolog amire oda kell figyeljek, azok a költségek. Mert verseny van.

Mára kiderült, hogy az új Szja törvénynek (ahogy az várható is volt), vannak nyertesei és  vesztesei is, függetlenül attól hogy bevezetése előtt a kormányzat teli torokból harsogta, hogy senki nem fog rosszabbul járni miatta.

Az új Szja torz voltát jelzi, hogy azok jártak leginkább rosszul, akiknek egyébként is alacsony volt a jövedelmük. Ők ha részesülnek is a gyerekek utáni adókedvezményből, alacsony jövedelmük miatt azt csak egészen kismértékben tudják igénybe venni. Aki alacsony jövedelemmel rendelkezik, annak az élelemre, lakhatásra, ruhára, megélhetésre kell.

Túlélésre, egyik fizetéstől a másikig.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://firkalok.blog.hu/api/trackback/id/tr542692255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása